Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Kαι πάλι για το JUMBO. Βαρεθήκαμε να γράφουμε

Στο Jumbo οι διευθυντές και τα στελέχη έχουν ξεφύγει τελείως. Βλέποντας ότι στην εντατικοποίση και στο ξεζούμισμα που έχουν επιβάλει στους εργαζόμενους δεν υπάρχει αντίσταση αποθρασύνονται. Μόνο που όλοι αυτοί οι γιάπηδες και τα στελέχη ξεχνάνε ότι η γη κινείται και ότι η δράση φέρνει αντίδραση.

Έτσι λοιπόν την Μεγάλη βδομάδα την πατήσανε .Θεωρώντας ότι οι λαμπάδες και τα παιχνίδια δεν πρέπει στιγμή να σταματήσουν να πουλιούνται ,εξάγγειλαν ένα πρόγραμμα που για την Μ .Παρασκευή προέβλεπε ότι τα μαγαζιά θα λειτουργούνε από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Τι και αν υπάρχει νόμος (Β .Δ 748/66,αρ.4) που ορίζει ότι τα εμπορικά καταστήματα την συγκεκριμένη μέρα ανοίγουν μετά τις 1 το μεσημέρι Τα Jumbo έχουν τους δικούς τους νόμους….

Όμως δεν τους πέρασε. Οι εργαζόμενοι άρχισαν να αντιδράνε και να ψάχνονται. Τελικά η Ομοσπονδία Ιδιωτ. Υπαλλήλων με επείγουσα ανακοίνωση ,καλούσε το Σώμα Επιθ. Εργασίας ( ΣΕΠΕ) και την αστυνομία να παρέμβει στα συγκεκριμένα καταστήματα την Μ. Παρασκευή.

Μετά από αυτό τα Jumbo άλλαξαν τα ωράρια και οι διευθυντές έτρεχαν για να ειδοποιήσουν το προσωπικό να πάει το μεσημέρι για δουλειά.

Εμείς πάντως λέμε ότι μέσα από αυτή την ιστορία αποδεικνύεται πως η αντίσταση έχει νόημα, πως οι εργαζόμενοι έχουν δύναμη. Η αντίδραση λίγων εργαζόμενων έφερε αποτελέσματα πόσο μάλλον περισσότερων.

Υ.Γ. Επειδή υπήρχαν και άλλα μαγαζιά που είχαν ανοίξει νωρίτερα την Μ. Παρασκευή προτείνουμε να ανοίξει μια συζήτηση είτε με e-mail είτε στο blog για μορφές αντίδρασης σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: