Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Ανακοίνωση - Καταγγελία συναδέλφων από τη Λάρισα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε το φασιστικό πογκρόμ που οργανώθηκε στο κέντρο της Λάρισας το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου 2008, μετά τις τερατώδεις φήμες που διέδιδε στην πόλη ομάδα ασφαλιτών και έπειτα από κάλεσμα του δημάρχου Κ. Τζανακούλη και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Ν. Τζήκα.

Καταγγέλλουμε όλους όσους λειτούργησαν σαν ασπίδα στη δράση της συμμορίας των ακροδεξιών, νεοναζί και ασφαλιτών που ως εμπροσθοφυλακή των ένστολων δυνάμεων καταστολής επιτέθηκαν, ξυλοκόπησαν και οδήγησαν στα κρατητήρια νέους ανθρώπους.

Καταγγέλλουμε όλους όσους προσπαθούν να σπείρουν τον τρόμο και να μας πείσουν ότι πάνω από την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια βρίσκεται η υπεράσπιση κάποιων περιουσιών, περιουσίες που δημιουργήθηκαν από την ουσιαστικά απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία και υπερεργασία υπαλλήλων-λάστιχο, περιουσίες οι οποίες έτσι κι αλλιώς δεν εθίγησαν κατά τη διάρκεια των συμβολικών επιθέσεων σε τράπεζες και δημόσια κτίρια.

Αν κάποιοι κόπτονται για τους εμποροϋπαλλήλους, τότε ας αυξήσουν τους ψωρο-μισθούς που τους δίνουν, ας μάθουν τι σημαίνει ένσημο, ας κάνουν το ωράριο και τις συνθήκες δουλειάς ανθρώπινες.

Αν κάποιοι πίστεψαν ότι ήρθε η ώρα να ξεμυτίσουν απ’ τη φιδοφωλιά τους και με τη μάσκα του «αγανακτισμένου πολίτη» να εμφανίσουν τα φασιστικά τους μούτρα στους δρόμους, καλά θα κάνουν να επιστρέψουν εκεί οπού ανήκουν, στο σκουπιδότοπο της ιστορίας.

Καλούμε τα μέλη του εμπορικού συλλόγου να λάβουν θέση για τα γεγονότα, γιατί αλλιώς θα θεωρηθούν όλα συνυπεύθυνα της δράσης του φασιστικού όχλου που έθεσε υπό την αιγίδα του ο κ. Τζήκας.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της πόλης να πάρουν θέση για τα γεγονότα για να αποδείξουν αν ο κ. Τζανακούλης εκφράζει ή όχι τους πολίτες της Λάρισας όταν αβαντάρει τις φασιστικές συμμορίες.
  • Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους!
  • Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων της 8ης & 9ης Δεκεμβρίου και παύση κάθε δίωξης εναντίον τους!
  • Όχι στην κρατική τρομοκρατία!
Αυτόνομη Πρωτοβουλία Εμποροϋπαλλήλων

Λάρισα, 10 Δεκεμβρίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: