Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Δελτίο Τύπου Πρωτοβουλίας 26 πρωτοβάθμιων σωματείων

Σήμερα Τετάρτη 14 Γενάρη έγινε συμβολική κατάληψη στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Απαιτήσαμε να δοθούν στην Παναττική Ένωση Καθαριστών/στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ):

Α) Η σύμβαση που έχει υπογράψει ο Ευαγγελισμός με την «ΑΡΙΑΔΝΗ ΗΛΙΑ ΕΠΕ», εταιρεία στην οποία έχει εκχωρηθεί η καθαριότητα του νοσοκομείου αλλά και

Β) Η οικονομοτεχνική μελέτη που έχουν συντάξει οι διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου και η οποία αποδεικνύει ότι είναι ασύμφορη για το δημόσιο η εκχώρηση της καθαριότητας σε εργολάβους.

Κατά παράβαση του άρθρου 5 του 2690/99 ο διοικητής δηλώνοντας ότι εκτελεί εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας αρνήθηκε να δώσει στην ΠΕΚΟΠ αυτά τα δημόσια έγγραφα. Μας παρέπεμψαν στην Υπηρεσία Προμηθειών(ΥΠΕ) και στον διοικητή της Πεντέα, ο οποίος όμως σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή δήλωσε ότι δεν έχει τη σύμβαση. Στη συνέχεια ο διοικητής του νοσοκομείου δεσμεύτηκε ότι θα ελέγξει τις καταγγελίες προσωπικά και θα μας απαντήσει.

Απαιτήσαμε να καταργηθεί το δουλεμπόριο στις δημόσιες υπηρεσίες.

Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης που οχυρωμένη πίσω από το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ιδιωτικοποιεί δημόσιες υπηρεσίες εκχωρώντας δημόσια αγαθά σε δουλεμπόρους.

Απαιτούμε:

Α) την κατάργηση του δουλεμπορίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Β) μέχρι να γίνει αυτό η μισθοδοσία να γίνεται από τις υπηρεσίες των δημόσιων οργανισμών

Γ) να δοθούν στην ΠΕΚΟΠ όλα τα δημόσια έγγραφα που ζητά, όλες οι συμβάσεις των οργανισμών του δημοσίου με τις εταιρείες καθαριότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια: