Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Δελτίο τύπου της σύσκεψης πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων για την αποφυλάκιση του Θ.Ηλιόπουλου

Αθήνα,22 Αυγούστου 2009

Την Πέμπτη 20 Αυγούστου στα γραφεία του συλλόγου υπαλλήλων βιβλίου χάρτου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη πρωτοβαθμίων εργατικών σωματείων με θέμα την διοργάνωση κινητοποιήσεων για την απελευθέρωση του απεργού πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλου.

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 10 Ιουλ. μετά και την απόρριψη της τελευταίας αίτησης αποφυλάκισης του. Συνελήφθηκε στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη του 2008. Είναι ο μοναδικός ακόμα προφυλακισμένος και του έχουν φορτώσει 3 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα με μοναδικά αποδεικτικά στοιχεία τις πανομοιότυπες καταθέσεις 2 ματατζήδων. Την ίδια στιγμή η κυβερνητική δικαιοσύνη αγνοεί τις καταθέσεις 5 αυτόπτων μαρτύρων υπεράσπισης του.

Η συνεχιζόμενη φυλάκιση του, δεν αποτελεί παρά την προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της (ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ - ΜΜΕ) να πάρουν ρεβάνς και να εκδικηθούν το Δεκέμβρη των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας.

Επιδιώκουν την τρομοκράτηση της κοινωνίας με την προσπάθειας περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών και τη λεηλασία των κοινωνικών δικαιωμάτων. Αυτή η προσπάθεια άλλοτε βρίσκει την έκφρασή της σε δολοφονικές απόπειρες κατά των αγωνιστών του εργατικού κινήματος, όπως στην περίπτωση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, άλλοτε στις γενικευμένες επιχειρήσεις «σκούπα» κατά των μεταναστών και στην καλλιέργεια κλίματος εθνικισμού – ρατσισμού και άλλοτε σε νομοσχέδια όπως με το ιδιώνυμο της κουκούλας.

Τα εργατικά σωματεία που συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία θεωρούμε αποκλειστικά υπεύθυνη την κυβέρνηση για την σωματική και ψυχολογική ταλαιπωρία του Θ. Ηλιόπουλου. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του και προχωρούμε στη διοργάνωση συγκέντρωσης και πορείας την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 19.00 στα προπύλαια και κατάληξη στην βουλή. Στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση της Δευτέρα, 24 Αυγούστου, καλούμε σε παράσταση στο υπουργείο δικαιοσύνης την Τρίτη 25 Αυγούστου 09:00.Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στα γραφεία του συλλόγου στις 19:30.

όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: