Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Ενημέρωση από την κινητοποίηση στην ΓΣΕΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Δευτέρα 21/3/2011 και ώρα 13.00μ.μ, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ενάντια στη απόλυση του Απόστολου Καψάλη, αποτελούμενη από πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, συνδικαλιστές και εργαζόμενους, πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την εργοδοσία (ΓΣΕΕ) του παραπάνω συναδέλφου μας και συνδικαλιστή - μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζόμενων του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Από μέρους του προέδρου της ΓΣΕΕ κ.Παναγόπουλου, έγινε δεκτή 9μελης επιτροπή εργαζόμενων-συνδικαλιστών για να συζητηθεί το θέμα της απόλυσης του συναδέλφου μας και να δοθούν απαντήσεις σε επιμέρους ζητήματα που αναδεικνύονται γύρω από την γενικότερη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.
Δεν είναι μόνο η απραξία της απέναντι στην επίθεση που δέχεται ο εργαζόμενος λαός αυτήν την περίοδο, αλλά και η υιοθέτηση πρακτικών και αντιλήψεων που θυμίζουν στυγνό εργοδότη.
Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης έθεσε μια σειρά ζητημάτων και ερωτήσεων όπως :

· οι παράνομες και αυθαίρετες μεθοδεύσεις στο εργασιακό καθεστώς του Α. Καψάλη
· η μη αναγνώριση της εργασιακής σχέσης του ως αορίστου χρόνου
· η μη αναγνώριση της συνδικαλιστικής του ιδιότητας, ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος των εργαζόμενων του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
· η μη καταβολή δεδουλευμένων
· η βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας με απειλή την απόλυση
· η παράτυπη αποδοχή της εργασίας με «μπλοκάκι» και η μη αναγνώριση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας
· την αποδοχή εργολαβιών και ελαστικών μορφών εργασίας μέσα στους χώρους εργασίας που ανήκουν στην ΓΣΕΕ
· τα ζητήματα ηθικής τάξεως που απορρέουν από την αντεργατική συμπεριφορά της ηγεσίας της ΓΣΕΕ
· τα ζητήματα διαχειρίσεις των χρημάτων που προέρχονται από τους εργαζόμενους της χώρας, μιας και ο κ. Παναγόπουλος επικαλέστηκε την οικονομική στενότητα και την αδυναμία καταβολής μισθών ως δικαιολογία πολλών από τις αποφάσεις του

Πέρα από γενικότητες, ασάφειες και υπεκφυγές καμία ουσιαστική απάντηση δεν δόθηκε από την μεριά του προέδρου της ΓΣΕΕ παρά μόνο μια αόριστη υπόσχεση για μη απόλυση του Α.Κ και για συνάντηση μαζί του χωρίς να προσδιορίζει, ούτε τον χρόνο ή τον τρόπο, ούτε το περιεχόμενο της σχέσης εργασίας, που άλλωστε είναι και το ζητούμενο.
Σε όλους μας ήταν εμφανής η προσπάθεια παρακώλυσης και αποπροσανατολισμού της συζήτησης. Η απειλή της απόλυσης με το έναν ή τον άλλο τρόπο, παραμένει και θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά και αποφασιστικά μέχρι να δικαιωθεί ο Αποστόλης Καψάλης και να ξεκαθαριστεί πλήρως το εργασιακό τοπίο που διαμορφώνεται μέσα στη ΓΣΕΕ.

Αθήνα 21/3/2011
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ενάντια στη απόλυση του Απόστολου Καψάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: