Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Aπολύσεις στα καταστήματα GETITNOW.GR

Πάνω από 30 απολύσεις έγιναν στα καταστήματα get it now, του ομίλου Digital Shopping ιδιοκτησίας Γερμανού-Λαμπράκη-Ρέστη.
Το getitnow είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για αγορές μέσω internet και τηλεφώνου. Στηθήκαν αρχικά (Μάρτιος 2010) 30 καταστήματα πανελλαδικά, με σκοπό πωλήσεις, τιμολόγηση παραγγελιών και εξυπηρέτηση πελατών.
Το ωράριο των καταστημάτων είναι συνεχές 09:00-21:00. Οι εργαζόμενοι σε κάθε κατάστημα (της Αθήνας και σε κάποια της επαρχίας) ήταν 3. Ύστερα από μια περίοδο σχετικής αναδουλειάς με κάποιες ανοδικές τάσεις, από το φθινόπωρο και μετά – και όσο πλησίαζαν οι γιορτές - η δουλειά άρχιζε και ανέβαινε, με κορύφωση φυσικά τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπου ακόμα και 3 άτομα ήταν λίγα για να βγάλουν τη δουλειά. Όλοι εργάζονταν με πολλή υπερένταση και αρκετές παραπάνω ώρες. Αφού λοιπόν οι εισπράξεις πήγαν αρκετά καλά, τουλάχιστον για την εποχή, το ευχαριστώ προς τους εργαζόμενους ήταν …απολύσεις!
Εν μια νυκτι ,και λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου, ανακοινώθηκε στους υπευθύνους των καταστημάτων να επιλέξουν ανάμεσα στους άλλους 2 εργαζόμενους ποιος θα είναι αυτός που θα αποχωρήσει, με συνοπτικές διαδικασίες…
Αποφασίστηκε ότι όσα καταστήματα είχαν 3 υπαλλήλους θα συνέχιζαν με 2 χωρίς να τροποποιηθεί το συνεχές ωράριο, εκτός των περιόδων αδειών που μετατρέπεται σε «σπαστό».
Αυτή η τελευταία λεπτομέρεια φυσικά έγινε για να αποφευχθεί η καταβολή υπερωριών…
Η επίσημη τοποθέτηση της διοίκησης για τις απολύσεις ήταν, εκτός φυσικά από το δημοφιλές «περικοπές», ότι ο αρχικός σχεδιασμός των καταστημάτων ήταν διαφορετικός, και περιελάμβανε εκτός των πωλήσεων και της εξυπηρέτησης πελατών, και διανομές κατ’ οίκον (!), πράγμα που δεν υλοποιήθηκε.
Προφανώς και κανείς δεν πιστεύει τέτοιες δικαιολογίες, ειδικά από τη στιγμή που τα ίδια τα αφεντικά της εταιρίας, έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αναθέτουν διάφορες δουλειές στους εργαζόμενους, όπως «ανέβασμα» προϊόντων στο site, μοίρασμα φυλλαδίων (!) στην περιοχή κ.α.
Για ακόμα μια φορά οι συνέπειες της κρίσης πέφτουν πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, με σκοπό τα κέρδη να μείνουν ανέπαφα.
Θα μας βρουν απέναντι τους.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα συγκεκριμένα μαγαζάκια άνοιξαν σε "περίοδο κρίσης" για να αρπάξουν τα λαμόγια της ετερόκλητης κοινοπραξίας επιχορηγήσεις από την Ε.Ε. και τίποτε περισσότερο.Δεν είναι δυνατό σε μια αγορά συρικνούμενη όπως η λιανική προϊόντων τεχνολογίας και σε μια χώρα όπως η Ελλάδα (όπου το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι υπανάπτυκτο) να γίνονται τόσο άστοχες επιχειρηματικές κινήσεις από μεγαλοκαρχαρίες.
Άρα το λουκέτο να το αναμένουν και οι εναπομείναντες εργαζόμενοι όταν αποφασίσουν τα αφεντικά τους ότι έφαγαν όσα μπορούσαν.

Τα παραπάνω δεν είναι κινδυνολογίες,ούτε καν λογικές εκτιμήσεις,έχω άποψη της κατάστασης πιό άμεση αλλά δεν μπορώ να επεκταθώ σε λεπτομέρειες.

Ανώνυμος είπε...

Τα λαμόγια συνεχίζουν το έργο τους και έκλεισαν άλλα 5 καταστήματα GETITNOW.GR (Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Αγρίνιο, Πύργος). Η εταιρεία εκτός του ότι είναι άλλη μία "αρπαχτή", διοικείται από άσχετους ανθρώπους και φυσικά θα έχει την τύχη που της αξίζει! Κρίμα και για τους υπόλοιπους ανθρώπους που χάνουν και θα χάσουν τη δουλειά τους.

Ανώνυμος είπε...

Το getitnow διοικείται από ανθρώπους που έρποντας και γλύφοντας κατέχουν καρέκλες για τις οποίες κατά περίπτωση, είναι ανάξιοι. Το μόνο που έκαναν από την ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων ήταν να έχουν τους πωλητές εκτός από πωλήσεις, για να φτιάχνουν το site, να ελέγχουν τις τιμές των ανταγωνιστών, να φτιάξουν το κανάλι τους στο youtube να μοιράζουν διαφημιστικά φυλλάδια και κουπόνια εκπτώσεων σε κάθε ανύποπτο περαστικό κι ενώ οι τιμές δεν είναι πάντα οι καλύτερες, προσπαθούσαν να πείσουν τους πωλητές κι όχι τους πελάτες για το αντίθετο. Η νέα διοίκηση της εταιρείας φρόντισε τους ανθρώπους που έστησαν την εταιρεία και τα καταστήματα να τους ευχαριστήσει με την απόλυσή τους και κατά περίπτωση να τους οδηγήσει στο νοσοκομείο από την υπερβολική πίεση και αγανάκτηση που φρόντισαν κάποιοι να τους φορτώσουν, ανθρώπους στους οποίους χρωστούν τους παχυλούς μισθούς τους. Τη δική τους ανικανότητα, τη φόρτωσαν στους υφιστάμενους, κι όλ'αυτά με την ευλογία και την καθοδήγηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό που ίσα που καταφέρνουν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και το υπόλοιπο προσωπικό σε ένα μεγάλο μέρος είναι νέα άτομα, που σιγά σιγά ο καθ'ένας προσπαθεί να μπει στο κλίμα, οι ήδη εκπαιδευμένοι και έμπειροι άνθρωποι που στελέχωναν την εταιρεία δε τους έκαναν. Οι απολύσεις ξεπερνούν κατά πολύ τις 30, αριθμό σημαντικό αν σκεφτεί κανείς ότι η εταιρεία απαριθμεί 120-130 άτομα στο σύνολό της. Κι εννοείται πως ούτε λόγος για υπερωρίες και χαμένα ρεπό...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά κλείνουν όλα τα καταστήματα,θα πρέπει να έφαγαν πολλά λεφτα διαφορετικά είναι ασχετοι

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ GETITNOW ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΥΣ 50 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ 25 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ (ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΩΣΤΟΣΟ) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ!

Πρόκειται για σκανδαλώδη συμπεριφορά και η εταιρεία θα έχει την τύχη που τις αξίζει. Η συνέχεια θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα!

Ανώνυμος είπε...

http://computersgr.wordpress.com/2011/09/20/get-it-now-%cf%83%cf%84%ce%bf-greece/

Αναφέρθηκε και παλαιότερα ο τρόπος που λειτούργησε και βγήκε στην αγορά η συγκεκριμένη εταιρία. Συμφωνώ με τα παραπάνω σχόλια και πραγματικά είναι πολύ δύσκολο για όλους τους εργαζόμενους.