Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Σωματείο Εργαζομένων στην PRAKTIKER HELLAS

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ PRAKTIKER HELLAS
ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ PRAKTIKER ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ιωάννινα 22/11/2011
Καταγγέλλουμε την εταιρεία Praktiker Hellas και ιδιαίτερα το διευθυντή του καταστήματος Ιωαννίνων Παπαδόπουλο Παύλο για την απόλυση συναδέλφου από το τμήμα χρωμάτων-ειδών υγιεινής την Τρίτη 22/11/2011.
Ο λόγος που επικαλέστηκε η εργοδοσία, ήταν η «μειωμένη απόδοση» ,δυόμιση χρόνια βέβαια μετά την πρόσληψη του εν λόγω συναδέλφου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε στοχοποιηθεί από την εργοδοσία, γεγονός που αποδεικνύεται από τη «βιομηχανία» γραπτών επιπλήξεων που είχε στηθεί εις βάρος του.
Αυτή είναι η 4η απόλυση συναδέλφου πλήρους απασχόλησης στο κατάστημα των Ιωαννίνων μέσα στο 2011,ενώ την ίδια χρονιά είχαμε 3 μη ανανεώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου,2 παραιτήσεις και 4 εκβιαστικές αλλαγές συμβάσεων σε ταμίες.
Να θυμίσουμε ότι οι απολύσεις στην Praktiker Hellas έχουν ξεπεράσει τις 80 για το τρέχον έτος.
Έτσι η εταιρεία μειώνει έντεχνα και σταδιακά το προσωπικό της (και τα έξοδα που προκύπτουν απ’ το προσωπικό αυτό) στα ήδη υπάρχοντα καταστήματα ενώ παράλληλα προσλαμβάνει ημιαπασχολούμενους στα νέα καταστήματα που ανοίγει ανά την Ελλάδα, υπερηφανευόμενη ότι δήθεν προσφέρει θέσεις εργασίας.
Παράλληλα στα καταστήματα επικρατεί πλήρης εντατικοποίηση της εργασίας , μιας και όποιος συνάδελφος φεύγει δεν αντικαθίσταται. Έτσι οι εργαζόμενοι, πέρα από τηv κούραση και το άγχος, είμαστε εκτεθειμένοι στο εργασιακό λάθος ανοίγοντας έτσι διάπλατα το δρόμο στην εργοδοσία να ασκεί πιέσεις, να επιπλήττει ή και να απολύει επικαλούμενη τα λάθη αυτά.
Το κλίμα για τους εργαζομένους στην Praktiker Hellas και κατ΄ επέκτασιν στο κατάστημα Ιωαννίνων είναι τρομοκρατικό και ασφυκτικό.
Το Σωματείο μας καλεί όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στις τάξεις του και να αψηφήσουν την εργοδοτική τρομοκρατία.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
-ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.
Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: