Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Aνακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στην “PRAKTIKER” ΕΛΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ “PRAKTIKER”  ΕΛΛΑΣ
ΒΟΣΠΟΡΟΥ 28 – 16777 ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Τηλ. 210 9946365 –  6944 519650 FAX: 210 5231619

Αθήνα, 27/1/2012

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, κάτω από την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων, υπό το βάρος των απολύσεων και του φόβου που επικρατεί στην εταιρεία μας και γενικά σε όλο το εργασιακό περιβάλλον, η Ελληνική Δικαιοσύνη μας εξέπληξε ευχάριστα με μια γενναία και πρωτόγνωρη απόφαση, που επιβάλλει στην εταιρεία PRAKTIKER να επιστρέψουν οι εργαζόμενες άμεσα στην εργασία τους.
Μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που έκανε το σωματείο μας (στάσεις εργασίας – απεργίες) κατάληψη των κεντρικών γραφείων της εταιρείας, κλείσιμο  της οδού Πειραιώς (μπροστά στο κατάστημα του Ταύρου) επί δίωρο και τελικά την ανάθεση της υπόθεσης σε γνωστό εργατολόγο, είχαμε αυτή τη μεγαλειώδη απόφαση, ορόσημο για τα ελληνικά δεδομένα.
Δυστυχώς, το λυπηρό της υπόθεσης είναι ότι μόνο 18 εργαζόμενες πίστεψαν σε εμάς και όχι στις Κασσάνδρες που προεξοφλούσαν, λόγω μεγέθους και ονόματος της εταιρείας, την αρνητική κατάληξη της δικαστικής αυτής διαμάχης.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Τους κερδίσαμε πανηγυρικά με τη στάση, το ήθος, τη συλλογικότητα, τη συμμετοχή και το πάθος μας για την απονομή δικαιοσύνης.
Δυστυχώς, σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο, η εταιρεία μας, για άλλη μια φορά, είναι φανερό ότι επιδιώκει μόνο τη μεγιστοποίηση των κερδών της (στα οποία εμείς κυρίως συνεισφέραμε) και όχι τη προστασία των εργαζομένων της.

  • Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
  • ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΕΡΓΟΣ Ή ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ  ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ
  • ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ,  ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ !
  • ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ - ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ Η ΝΙΚΗ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: