Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

48ωρη απεργία στο supermarket ΕΧΤΡΑ στο Λαύριο


Συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς του Σούπερ Μάρκετ «EXTRA», στο Λαύριο, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, από το εργατικό κέντρο Λαυρίου με αίτημα την επαναπρόσληψη απολυμένης συναδέλφου τους.

Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους με 48ωρη απεργία και θα επανεκτιμήσουν τη στάση τους την Τρίτη μετά από συνάντηση που θα έχουν με το υπουργείο Εργασίας.Στο κενό ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που έστησε η εργοδοσία μεταφέροντας εργαζόμενους από άλλα καταστήματα. Η μαζική απάντηση των ίδιων των εργαζομένων και η συνέχιση του αγώνα είναι μια εξέλιξη που μπορεί να δώσει λύση στην επαναπρόσληψη της απολυμένης εργαζόμενης τονίζει το εργατικό κέντρο Λαυρίου.

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/17359/ergatiko-kentro-layrioy-sygkentrosi-symparastasis-stoys-ergazomenoys-ton

To εργατικό κέντρο Λαυρίου εξέδωσε χτες την παρακάτω ανακοίνωση:

Συνάδελφοι, η εργοδοσία των ΕΧΤRA προχώρησε σε απόλυση συναδέλφισσας με το αιτιολογικό της μείωσης προσωπικού. Η πραγματικότητα είναι ότι τους τελευταίους μήνες προχώρησε σε προσλήψεις νέων εργαζομένων Κάτω των 24 ετών, για να δίνουν μισθούς των 370 ευρώ. Οι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί και σε πλήρη σύμπλευση με την κυβέρνηση και την τρόικα προχωρούν στην μετάλλαξη της εργασίας σε δουλιά.

Η μαζική απάντηση των ίδιων των εργαζομένων στα ΕΧΤΡΑ με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, με την στήριξη του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων λαυρεωτικής και την συνέχιση του αγώνα με νέα 24ωρη απεργία για αύριο Σάββατο είναι μια εξέλιξη που μπορεί να δώσει λύση στην επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι των ΕΧΤΡΑ στο Λαύριο είναι οι εργαζόμενοι του πρώην Καταναλωτή, όπου τους είχαν βάλει το μαχαίρι στον λαιμό με το πρόσχημα να μην χάσουν τις θέσεις εργασίας, και είχαν αποποιηθεί τα δικαιώματά τους με αποτέλεσμα η συναδέλφισσα ενώ εργάζεται για πάνω από 20 χρόνια στο μαγαζί να μην δικαιούται ούτε αποζημίωση.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης, αύριο Σάββατο 18 Μάη και ώρα 10:30 π.μ έξω από το κατάστημα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Λαύριο 17-5-2013

https://syndicalaizer.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: