Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Τραυματίστηκε εργαζόμενος στο σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας»

Ένα εργατικό ατύχημα το Σάββατο είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό εμποροϋπάλληλου στην επιχείριση «Γαλαξίας» στη Λάρισα. Αναλυτικά, η καταγγελία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Νομού Λάρισας για το περιστατικό έχει ως εξής: «Μετά το εργοδοτικό έγκλημα που έγινε στο σούπερ μάρκετ "Market in" στην Αχαΐα, ακόμα ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο, με τραυματία συνάδελφο εμποροϋπάλληλο, εργαζόμενο στην επιχείρηση "Γαλαξίας", σε κατάστημα της Λάρισας.

 Ο συνάδελφός μας, πατέρας ενός 2χρονου παιδιού, προστίθεται στη λίστα των εργατικών ατυχημάτων που προκαλούνται από την εργοδοτική ασυδοσία και αδιαφορία για τις συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς. Το ατύχημα προκλήθηκε αφού έσπασε το συρματόσχοινο του ασανσέρ μέσα στο οποίο βρισκόταν ο συνάδελφός μας. Η πτώση του ασανσέρ προκάλεσε τον τραυματισμό του, χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί και τελικά να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και νοσηλεύεται έως σήμερα, μη διατρέχοντας άμεσο κίνδυνο πλέον για την υγεία του, αλλά με σοβαρό τραυματισμό στο αριστερό του πόδι.

 Αυτό διαπιστώθηκε και από αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, που επισκέφτηκε σήμερα τον συνάδελφο, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά σε τι κατάσταση βρίσκεται, να εκφράζει ευχές για γρήγορη ανάρρωση, αλλά και συμπαράσταση στην οικογένειά του.

 Με αφορμή το ατύχημα αυτό, καλούμε τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ "Γαλαξίας", να απαντήσουν δυναμικά το επόμενο διάστημα με τη μαζικοποίηση του σωματείου, τη δημιουργία Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας. Να απαιτήσουν μέτρα ασφαλείας στο χώρο δουλειάς για την αποφυγή παραπέρα ατυχημάτων. Απαιτούμε να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες και οι αίτιες του ατυχήματος, να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπευθύνους και να παρθούν μέτρα για την αποκατάσταση της υγείας του συναδέλφου. Λέμε τέρμα στις θυσίες της εργατικής τάξης για την πλουτοκρατία και τα κέρδη της!

Όχι άλλο αίμα για τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και των πολυεθνικών! Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε το ανάστημά μας, να κάνουμε δικιά μας υπόθεση την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας μας, να αντισταθούμε και να οργανωθούμε μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς. Τέρμα πια στην κοροϊδία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία! Απλήρωτη εργασία, σακατεμένοι εργάτες, έτσι πλουτίζουν οι κεφαλαιοκράτες!»

πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: