Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Πλήρωσε έναν μισθό ο ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ!! Χρωστάει άλλους τρεις στους εργαζόμενους- Οι εφημερίδες σιωπούν

Πλήρωσε έναν μισθό ο ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ!! Χρωστάει άλλους τρεις στους εργαζόμενους
Οι εφημερίδες σιωπούν Τα ΜΜΕ της Ημαθίας δεν ασχολούνται με το θέμα. Γιατί;

 από εφημερίδα Χρονικά (http://xronika05.blogspot.gr/2013/05/blog-post_4.html

Η εργοδοσία της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ υπό την πίεση των καταγγελιών και των ενοχλήσεων των εργαζόμενων που παραμένουν απλήρωτοι για ένα τετράμηνο έκανε έναν ελιγμό και πλήρωσε χτες Παρασκευή έναν μισθό.

 Αυτή η κίνηση είχε ως... αποτέλεσμα να ηρεμήσουν τα πνεύματα αλλά επί της ουσίας δεν άλλαξε απολύτως τίποτα αφού οι εργαζόμενοι, οι χιλιάδες εργαζόμενοι της αλυσίδας περιμένουν να πάρουν κι άλλους τρεις μισθούς από την εργοδοσία που καθημερινά εισπράττει "ζεστό" χρήμα στα ταμεία της από την πώληση των προϊόντων στα μαγαζιά της.

 Ένα άλλο χαρακτηριστικό σημείο της υπόθεσης αυτής είναι ότι αν και το ζήτημα έχει απασχολήσει τη Βουλή τόσο με ερωτήσεις που έχει υποβάλλει το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα μέσα ενημέρωσης η τακτική της εργοδοσίας δεν αλλάζει. Και δεν αλλάζει διότι αφενός οι ελεγκτικοί μηχανισμοί τον αφήνουν στο απυρόβλητο και αφετέρου οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα δεν έχουν συγκροτήσει ένα μεγάλο, μαζικό σωματείο που να αποτελεί μοχλό πίεσης και διεκδίκησης των συμφερόντων τους και των δικαιωμάτων τους.

 Τέλος, θα πρέπει να αναφερθούμε και σε διάφορες φήμες που ακούγονται στην πιάτσα που όμως είναι φήμες. Αν κάποιος θα πρέπει να ερευνήσει τις φήμες είναι η δικαιοσύνη και οι μηχανισμοί του κράτους που έχουν όλες τις δυνατότητες να διαπιστώσουν αν ευσταθούν τα όσα λέγονται και ακούγονται.

Τέλος, να κάνουμε και μια επισήμανση που είναι πολύ θλιβερή. Σχεδόν κανέναν μέσο ενημέρωσης, πλην ελαχίστων, της Ημαθίας δεν καλύπτει τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις καταγγελίες εργαζομένων στην αλυσίδα ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ. Δεν φιλοξενούν ούτε ως δελτίο τύπου τις ερωτήσεις που καταθέτουν βουλευτές του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Γενικώς, κρατούν μια στάση πλήρους συγκάλυψης και σιωπής. Και το ερώτημα που ευθέως τίθεται είναι: Γιατί σιωπούν; Γιατί δεν κάνουν τη δουλειά τους; Επειδή φιλοξενούν ορισμένα εξ αυτών ολοσέλιδη έγχρωμη διαφήμιση νιώθουν και υποχρεωμένα να αυτολογοκρίνονται;

Δεν υπάρχουν σχόλια: