Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Super Market ΕΧΤΡΑ συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις

αναδημοσίευση από το site 902gr

Με νέα απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, για σήμερα Πέμπτη, οι εργαζόμενοι του σούπερ μάρκετ EXTRA στο Λαύριο, συνεχίζουν για 60ή ημέρα τον αγώνα τους ενάντια στην απόλυση εργαζόμενης, αλλά και ενάντια στην επιχείρηση ποινικοποίησης του αγώνα τους.
Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, η εργοδοσία του σούπερ μάρκετ κατέθεσε την Τετάρτη αγωγή εναντίον του σωματείου. Σε μια πρωτοφανή κίνηση, η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για την ίδια μέρα στις 13.30 και ο ορισμός κοινοποιήθηκε στο σωματείο στις 12.00. Ενώ ζητήθηκε από δικηγόρο του Σωματείου να υπάρξει μια αναβολή για να μπορέσει να παρευρεθεί, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα και προχώρησε σε διεξαγωγή της δίκης, όπου και σε χρόνο ρεκόρ εξέδωσε την απόφαση η οποία κήρυξε παράνομη την απεργία.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής:
«Αυτή είναι η δικαιοσύνη, ταξική, υπερασπιστής των συμφερόντων των αφεντικών. Να βγάλουν τα συμπεράσματά τους οι εργαζόμενοι για το ταξικό κράτος και την ταξική δικαιοσύνη. Ως γνωστόν αυτοί έχουν το μαχαίρι, αυτοί και το πεπόνι... Οι προκλήσεις τους δε θα μείνουν αναπάντητες. Καλούμε το επιχειρησιακό σωματείο να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να στηρίξει τον μεγαλειώδη αγώνα των απεργών. Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 7.00 μ.μ. έξω από το κατάστημα των ΕΧΤΡΑ. Τώρα η αλληλεγγύη όλων είναι πιο αναγκαία από ποτέ».
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει:
«Να βγάλουν οι εργαζόμενοι τα απαραίτητα συμπεράσματα από αυτές τις αποφάσεις και να κατανοήσουν ότι την εξουσία την έχουν τα μονοπώλια, άρα και τα δικαστήρια και οι κυβερνήσεις υπηρετούν την εξουσία των μονοπωλίων. Για να τους αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά χρειάζεται ισχυρό ταξικό μέτωπο ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους, τις κυβερνήσεις τους, τα δικαστήριά τους. Η εταιρεία από τη μεριά της έχει προχωρήσει σε μια σειρά τρομοκρατικές μεθόδους, όπως την κλήση στα ΑΤ από τον εισαγγελέα προς τρεις απεργούς για παρατηρήσεις ως προς τη συμπεριφορά τους, την πρόσληψη σεκιουριτά στην είσοδο του καταστήματος και την αγωγή όπου και έβγαλαν παράνομη την απεργία. Τους δηλώνουμε ότι το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Οι εργαζόμενοι απεργοί έχουν ξεκινήσει ένα μεγάλο αγώνα και θα τον φτάσουν μέχρι τέλους. Η αποφασιστικότητά τους και η στήριξη από όλα τα σωματεία και τον εργατόκοσμο της Λαυρεωτικής είναι ανίκητος συνδυασμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: